Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζελείου: Τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα

“Όταν τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται, έχουμε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι θέμα κοινής λογικής”.

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τη χθεσινή μέρα με τα πάνω από 6.000 νέα κρούσματα και την υπέρβαση του “φράγματος” των 16.000 νεκρών, αλλά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Ο ίδιος, στα μέσα Αυγούστου, είχε απευθύνει δραματική προειδοποίηση προς την Πολιτεία, να πάρει τα μέτρα που πρέπει ενισχύοντας το ΕΣΥ, ενώ παράλληλα καλούσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι το φθινόπωρο “ο εφιάλτης του Μπεργκαμο ίσως να ειναι λίγος μπροστά σ’αυτο που θα συμβεί”

Δείτε: Δραματικό μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελείου: Η πολιτεία έστω τώρα να μας βοηθήσει με γιατρούς και σεις εμβολιαστείτε!

“Η επιχείρηση «ελευθερία», η επικοινωνιακή και η όλη η διαχείριση της επιδημίας απέτυχε”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Κιούλπαλης. “Η επιδημία καλπάζει ξανά στην χώρα μας λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, της άρσης όλων των περιοριστικών μέτρων προστασίας παρά την αύξηση των κρουσμάτων και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων του ιού. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του και οι λειτουργοί του, γιατροί και νοσηλευτές έχουμε ξεπεράσει ήδη τα δικά μας όρια αντοχής μετά από σχεδόν δυο χρόνια πάλης με την πανδημία, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση”.

Η ανάρτηση του κ. Κιούλπαλη:

Όταν το καλοκαίρι είχα γράψει πως φοβόμουν ότι το φθινόπωρο θα γίνουμε Μπέργκαμο, πολλοί με θεώρησαν υπερβολικό. Σήμερα ξεπεράσαμε τα 6000 κρούσματα/ημέρα και τους 16000 νεκρούς. Όταν τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται, εχουμε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Ειναι θέμα κοινής λογικής. Οι εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου στην Θεσσαλονίκη ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των ίδιων επαναλαμβανόμενων λαθών, όπως και η γενική εξαίρεση των ναών από κάθε μέτρο, όπως και η εσφαλμένη αίσθηση ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό μόνο με τα εμβόλια. Η επιχείρηση «ελευθερία», η επικοινωνιακή και η όλη η διαχείρηση της επιδημίας απέτυχε. Η επιδημία καλπάζει ξανά στην χώρα μας λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, της αρσης όλων των περιοριστικών μέτρων προστασίας παρά την αύξηση των κρουσμάτων και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων του ιού. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του και οι λειτουργοί του, γιατροί και νοσηλευτές εχουμε ξεπεράσει ήδη τα δικά μας όρια αντοχής μετά από σχεδόν δυο χρόνια πάλης με την πανδημία, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση. Βρισκομαστε πια μπροστά σε μια υγειονομική εθνική κρίση και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Απαιτείται μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια. Η επίρριψη όλης της ευθύνης στους ανεμβολιαστους και ο διχασμός της κοινωνίας δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της γιατί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας ειναι υποχρέωση του κράτους κατά το Σύνταγμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί